Osteopathie en zwangerschap/bevalling

We zijn ons amper bewust van de enorm grote veranderingen die het menselijk lichaam moet ondergaan tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling en na de bevalling.

Spectaculair toch dat er een klein organisme in ons lichaam groeit en onze darmen/maag en andere organen hier speciaal voor wijken zodat dit kleine mensje kan blijven groeien.

Het lichaam is in staat om deze immense veranderingen te compenseren. Doch kan het soms fout lopen en ontstaan er klachten/spanningen. Een zwangerschap hoeft niet oncomfortabel of pijnlijk te zijn zowel niet voor de mama als de baby.
Het lichaam heeft het dan even moeilijk om deze grote veranderingen op te vangen. Osteopathie kan hierbij een goede hulp bieden.
Osteopathie helpt om deze veranderingen en het ontstaan van blokkades zo goed mogelijk op te vangen zodat het lichaam zich verder op een gezonde manier kan aanpassen aan de verschillende fasen van de zwangerschap.

Ook biedt osteopathie een hulp bij de voorbereiding van de bevalling zodat alles vlot kan verlopen. Het kleine bekken wordt onderzocht naar spanningen die de indaling van de baby kunnen belemmeren. Hierop wordt specifiek gewerkt waardoor dit proces ook veel vlotter kan verlopen.

Ook na de bevalling moet het lichaam terug naar zijn oorspronkelijke toestand geraken (alle organen moeten terug op hun plaats komen, de baarmoeder moet verkleinen etc…). Dit is eveneens een grote verandering wat soms niet altijd vlekkeloos verloopt en spanningen kan onderhouden. Osteopathie helpt ook hier om dit proces optimaal te ondersteunen.
Na de bevalling bestaat een mama vooral voor haar baby, wat normaal is natuurlijk. Maar ze vergeet vaak dat haar lichaam ook nog moet herstellen zowel lichamelijk als psychologisch. Als er dan al blokkades aanwezig zijn door de bevalling maakt het de mama minder weerbaar waardoor het soms een hele taak wordt om voor de baby te zorgen. Het is de bedoeling dat je kan genieten van je nieuwe kleine schat en dit kan alleen als je zelf ook luistert naar je lichaam en je tijdig laat behandelen door een osteopaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *